Voor al je vragen over seks

Sense Utrecht

Ben je jonger dan 25 jaar en heb je vragen over seks? Dan ben je welkom op het Sense-spreekuur. Je kan hier anoniem terecht met vragen over (on)gewenste zwangerschap, abortus, anticonceptie, soa’s (seksueel overdraagbare aandoeningen), homoseksualiteit  of  andere vragen over seksualiteit. Sense is met name bedoeld voor die situaties waarin contact met de huisarts of andere hulpverleners niet mogelijk of ongewenst is.
 

Soa-test bij Sense
Wanneer je bij Sense voor een soa-test komt, dan stelt de sociaal-verpleegkundige eerst vragen over je seksuele contacten. De test bestaat daarna uit een uitstrijkje of urineonderzoek. Deze test voer je zelf uit op het toilet. Binnen 7-10 werkdagen krijg je per telefoon of mail, de uitslag van de test. Als je een soa hebt, krijg je een recept zodat je behandeld kunt worden.

Wie komt NIET in aanmerking voor een Soa-test bij Sense?

  • Je ouder bent dan 24 jaar.
  • Je een jongen bent die seks heeft (gehad) met andere jongens/mannen.
  • Je geboren bent in een land waar soa’s veel voorkomen (Turkije, Afrika, Latijns-Amerika inclusief Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen, Azië, Oost-Europa).
  • Je seksueel contact hebt gehad met iemand die geboren is in een land waar veel soa’s voorkomen (Turkije, Afrika, Latijns-Amerika inclusief Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen, Azië, Oost-Europa).
  • Je werkzaam bent (of bent geweest in de afgelopen zes maanden) als prostituee.

Als je geen gebruik kunt maken van een Soa-test bij Sense, zijn er verschillende mogelijkheden:

  1. De huisarts is het eerste punt  waar je naar toe kunt voor een soa-test. Vaak wordt  je daar direct geholpen. De kosten verschillen per huisarts, ga dat na. Als je het eigen risico al hebt gebruikt, dekt je ziektekostenverzekering de kosten.
  2. Soa-thuistesten. Belangrijk: lees  welke testen betrouwbaar zijn op de website van Soa Aids Nederland: https://www.soaaids.nl/nl/soas/de-soa-test/hoe-werkt-het/soa-zelftest.
  3. De soa-poli in UMC Utrecht. Kijk of je hiervoor in aanmerking komt via http://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis/Afdelingen/Soa-polikliniek.aspx. De soa-poli is bereikbaar via: 088-7553200.

Locaties:
In de regio Utrecht zijn er Sense-spreekuren in onderstaande plaatsen. Klik op de gewenste locatie voor het maken van een afspraak:

Locaties

Sense Utrecht

Locaties

Soa-test

Sense Utrecht

Soa-test

FAQ

Sense Utrecht

Veelgestelde vragen

Blog

Sense Utrecht

Blog

Centrum Seksueel Geweld

Sense Utrecht

Centrum Seksueel Geweld

GGD'en

Sense Utrecht

GGD'en