Voor al je vragen over seks

Regio Noord-Holland / Flevoland - Abortus-spreekuur

Regio Noord-Holland / Flevoland - Abortus-spreekuur

Regio Noord-Holland / Flevoland >>

Overweeg je een zwangerschapsafbreking of wil je daarover praten, dan kun je een afspraak maken op het Sense abortus spreekuur in Almere. In  Almere op dinsdag en donderdag.

Wat gebeurt er op het Sense abortusspreekuur?

Gesprek
Nadat je bent ingeschreven krijg je een gesprek met een arts. Deze bespreekt met je waarom je een zwangerschapsafbreking overweegt. Het is jouw beslissing, maar het is belangrijk dat je die beslissing zorgvuldig neemt. Als je dat wilt is er ook een gesprek met een psycholoog mogelijk. Daarnaast kun je op het Sense spreekuur extra informatie krijgen over veilig vrijen en anticonceptie.

Onderzoek
Na het gesprek maakt de arts een echo om te bezien hoever je precies zwanger bent. De echo gebeurt meestal via de buik, soms via de vagina.
Bij een echo via de buik is het plezierig als je blaas wat gevuld is. Ga daarom van te voren niet naar de WC.
Bij een echo via de vagina wordt een dunne staaf - iets dikker dan een tampon - in de vagina gebracht. Dat onderzoek doet geen pijn, maar voelt soms vervelend aan. Geef zelf aan als je moeite hebt met vaginaal onderzoek, bijvoorbeeld na vervelende seksuele ervaringen.
Als je denkt dat je mogelijk een SOA hebt opgelopen, laat dat aan de arts weten. Er zijn dan testen mogelijk.

Besluit tot behandeling
Afhankelijk van jouw wensen en van hoe ver je zwanger bent, bespreekt de arts de soort behandeling en waar deze plaats vindt, in Almere of in Amsterdam. Ook wordt altijd besproken hoe je in de toekomst een ongewenste zwangerschap kunt voorkomen.

Minderjarigen
Minderjarigen kunnen behandeld worden zonder dat hun ouders op de hoogte worden gesteld. Toch wordt dat sterk afgeraden, de steun van je ouders is immers belangrijk. Zie ook het hoofdstukje op de Sense website: praat erover. Mocht je toch absoluut niet willen dat je ouders ervan weten, bespreek het dan in ieder geval met een andere volwassene. Neem ook iemand die je kan ondersteunen mee naar het spreekuur.

Sense Locaties

Sense Noord-Holland/Flevoland

Locaties

Ongewenst zwanger

Sense Noord-Holland/Flevoland

Locaties