Print Page

Pijpen

Icoontje Links

Icoontje Werkstukinformatie

Icoontje FAQ

Icoontje Sense

Pijpen is het stimuleren van de penis met je mond. Andere woorden zijn: afzuigen of orale seks. Pijpen is voor veel jongens erg opwindend.  Door een jongen te pijpen, kan hij klaarkomen. Er zijn jongeren die dit alleen doen als ze zich heel vertrouwd voelen bij de ander. Ook zijn er jongeren die het gewoon niet lekker vinden.

Heb je het nog nooit gedaan? Je bent beslist niet de enige: de helft van alle 17-jarigen heeft geen ervaring met orale seks.

Pijpen: hoe doe je dat?
Pijpen kun je op allerlei manieren doen. Het verschilt per jongen of per keer wat hij het lekkerst vindt:

Meer:
Zoenen
Met jezelf vrijen
Klaarkomen meisje
Klaarkomen jongen
Vingeren
Aftrekken
Beffen
Pijpen
Neuken
Anale seks

Pijn bij het vrijen

 

 • Je kunt bij het pijpen de penis met één hand vasthouden. Zo kun je de bewegingen sturen en zelf bepalen hoe diep je hem in je mond neemt. Gebruik veel spuug, want dat is een natuurlijk glijmiddel. Maak van tevoren ook je tong en lippen nat.
 • Je kunt langzaam pijpen of juist wat sneller, met lange halen of met korte, met veel druk of met weinig, alleen de eikel of de hele penis.

Tien tips

 1. Vraag je vriend wat hij lekker vindt. Zo leer je hem kennen en kun je hem lekker verwennen.
 2. Let op zijn lichaamstaal. Kreunt hij, beweegt hij, krijgt hij een stijve? Dan doe je het vast heel goed!
 3. Gebruik geen tanden bij het pijpen! Dat doet pijn.
 4. Behandel de penis en ballen voorzichtig. Ook al zijn je mond en je lippen zacht, je gebruikt waarschijnlijk ook je handen. Let dus goed op zijn reactie om te zien of je te hard van stapel loopt.
 5. Neem de penis niet te diep in je mond, je kan ervan gaan kokhalzen.
 6. Krijg je pijn in je kaken? Stop ermee. Ga bijvoorbeeld door met aftrekken en misschien later weer verder.
 7. Laat geen sperma in je mond komen. Dan loop je geen risico op een hiv-infectie. Gebruik anders een condoom (met een smaakje).
 8. Komt hij toch klaar in je mond? Spuug het sperma uit.
 9. Veel jongens vinden het lekker om in de mond klaar te komen. Maar als jij dat niet prettig vindt, kan je ook iets anders verzinnen. Bijvoorbeeld hem over je borsten laten klaarkomen of over je buik.
 10. Vind je pijpen geen lekker idee? Pijpen hoeft natuurlijk niet. Ben je toch nieuwsgierig? Ga eerst samen onder de douche. Je voelt je dan allebei schoner. En misschien word je wel zo opgewonden dat je al onder de douche begint!

Is sperma vies? Niet per se. Smaken verschillen en sowieso verschilt sperma. Als een jongen koffie en alcohol drinkt en rookt, dan smaakt zijn sperma bitter en zuur. Zoete vruchten en groentes maken het sperma zoeter.

 

Sense Spreekuur Sense Spreekuur Soa-test Condooms Condoomautomaat Morning-afterpil