Print Page

Klaarkomen meisje

Icoontje Links

Icoontje Werkstukinformatie

Icoontje FAQ

Icoontje Sense

Als een meisje opgewonden raakt, kan ze een orgasme krijgen. Orgasme is een ander woord voor klaarkomen.

Gevoelige plekjes
Eigenlijk is je hele lichaam één grote lekkere plek. Maar bepaalde delen geven een extra prettig gevoel als je die aanraakt. Bij een meisje zijn dat de vulva en vagina, zeker je clitoris. Maar ook je nek, armen, borsten en billen zijn gevoelig. Wil jij weten waar de gevoelige plekjes van jou of je partner zitten? Klik hier.

Meer:
Zoenen
Met jezelf vrijen
Klaarkomen meisje
Klaarkomen jongen
Vingeren
Aftrekken
Beffen
Pijpen
Neuken
Anale seks

Pijn bij het vrijen

Opgewonden
Als je als meisje seksueel opgewonden raakt, wordt je vagina vochtig. Dit vaginavocht is glad en slijmerig. Daardoor kun je makkelijker vrijen en is het vrijen niet pijnlijk. Als een meisje opgewonden en vochtig is, zeggen we ook wel dat ze 'nat' is. Je kan ook aan je borsten merken dat je opgewonden bent. Maar er gebeurt meer in je lichaam als je opgewonden raakt. Je tepels worden harder, je lippen roder, je hart gaat sneller kloppen, je pupillen worden groter, je ademhaling versnelt en sommige meisjes (en jongens ook!) hijgen of kreunen.

Hoe kun je vochtig worden?
Voor meisjes kost het sowieso vaak meer tijd om vochtig te worden dan voor jongens. Een paar tips:

  • Probeer om meer opgewonden te worden. Ontspan jezelf en neem de tijd voor het voorspel.
  • Doe tijdens het vrijen wat jij spannend en lekker vindt. Of fantaseer tijdens het vrijen over spannende dingen.
  • Gebruik glijmiddel. Dat is glibberig en werkt eigenlijk hetzelfde als je eigen vocht: de penis glijdt makkelijker naar binnen. Glijmiddel kan je kopen bij de drogist.

Wat is een orgasme?
Als een meisje een orgasme krijgt (klaarkomt), trekken de spieren van de bekkenbodem, rond de vagina en de anus, zich ritmisch samen. De spieren spannen en ontspannen zich. Soms gebeurt dit ook in de baarmoeder. Deze samentrekkingen geven een prettig en opwindend gevoel in de schaamstreek. Sommige meisjes voelen dit door hun hele lichaam. Je lichaam kan schokken.

Twee keer klaarkomen
Een meisje kan verschillende keren en vrij kort na elkaar klaarkomen. Dat komt omdat de clitoris ongeveer 10 tot 15 seconden na een orgasme weer de normale grootte heeft. De clitoris is dan dus weer gevoelig voor nieuwe prikkeling. Jongens hebben een herstelperiode nodig.

Er zijn meisjes die vocht afscheiden op het moment dat ze klaarkomen. Dit is geen urine, maar vaginale vloeistof. Zie ook G-plek.

Hoe kan een meisje klaarkomen?
Stimuleer de clitoris, bijvoorbeeld door er met je vinger over te wrijven of door te likken. Alleen neuken is bij de meeste meisjes niet voldoende om klaar te komen. Dit komt doordat de vagina vrij ongevoelig is en de clitoris vaak onvoldoende wordt gestimuleerd bij het neuken. Zie ook vingeren en beffen.

G-plek
Sommige meisjes hebben een G-plek. Bij sommige standjes tijdens het neuken of tijdens het vingeren, kan je de G-plek stimuleren.

Merk je dat hij sneller klaarkomt dan jij? Dat is heel normaal. De meeste jongens komen sneller en makkelijker klaar dan meisjes. Een paar tips om het tempo meer op elkaar aan te passen:

  1. Neem de tijd om het vrijen op te bouwen. En geef aan wat jij lekker vindt.
  2. Probeer je over te geven aan zijn aanrakingen. Je hoeft niet altijd met hem bezig te zijn. Hij vindt het ook heel opwindend om jou te zien genieten.

Tegelijk klaar
Zijn jullie tegelijk klaargekomen? Wat een geluk! Meestal is het niet zo makkelijk om tegelijk een orgasme te krijgen. Als je klaarkomt, ben je met je hoofd vaak juist bij jezelf en niet bij de ander. Maak er geen must van. Als het lukt is het fijn, maar na elkaar is ook opwindend. Je hebt dan meer oog voor de ander en kan ervan genieten om hem of haar te zien klaarkomen.

Naspel
Het is fijn om na het vrijen samen na te genieten. Vooral meisjes vinden het naspel belangrijk. Ga lekker tegen elkaar aan liggen, praat wat na of luister naar een mooi muziekje.

Schema
Dit hele proces van opgewonden raken tot klaarkomen is ook in een schema te vatten.

Klik hier voor de vijf verschillende stadia van opwinding. Handig om eens naar te kijken als je bijvoorbeeld erg vroeg klaarkomt. Of als het je maar niet lukt om een orgasme te krijgen.

 

Sense Spreekuur Sense Spreekuur Soa-test Condooms Condoomautomaat Morning-afterpil